Word lid en maak het verschil
Word lid
Advies: wacht met het updaten van je smartphone

12 september 2024

Advies: wacht met het updaten van je smartphone

Voor komende maandag is er een update aangekondigd voor iPhones. Bij sommige (iPhone) telefoons wordt het besturingssysteem dan vernieuwd naar iOS 18. Ook bij Android telefoons wordt een update verwacht in oktober (Android 15).

Voorkom problemen met diabetes-apps

Deze updates kunnen mogelijk storingen of veranderingen in diabetes-apps veroorzaken. Bijvoorbeeld de app die hoort bij je sensor, insulinepomp of (hybride) Closed Loop systeem. Daarom adviseren wij om te wachten met het installeren van de update.

Vaak geeft een update geen problemen. Maar in het verleden waren er soms toch problemen. Bijvoorbeeld doordat er andere batterij instellingen werden geïnstalleerd. Die zorgden ervoor dat de verbinding met de sensor in de nacht werd verbroken.

Verschillende fabrikanten van diabetes-apps raden aan om te wachten met updaten en de websites en/of social media in de gaten te houden. Je kan het beste de optie met ‘Automatisch Updaten’ uitzetten. Dat doe je zo: Ga in de iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software Updates > Automatische updates.

Wanneer updaten?

De meeste fabrikanten testen de apps zo snel mogelijk met verschillende toestellen en besturingssystemen. Als de test geslaagd is laten ze dat weten via hun website en/of social media.

Toch zijn er vaak ook mensen die eerder een update uitvoeren en hierover de ervaringen delen in gebruikersgroepen op sociale media. Bijvoorbeeld dat zij geen problemen hebben ervaren. Dit zou je kunnen volgen, maar brengt een klein risico met zich mee, bijvoorbeeld als iemand een andere telefoon gebruikt.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid