Word lid en maak het verschil
Word lid
Gezocht: volwassenen met diabetes type 1 voor onderzoek naar MyDiaMate

Gezocht: volwassenen met diabetes type 1 voor onderzoek naar MyDiaMate

In deze studie onderzoeken wij de effectiviteit van de MyDiaMate applicatie op het verlagen van mentale klachten (“diabetes distress”) bij volwassenen met type 1 diabetes. MyDiaMate is een online, onbegeleid zelf-hulp programma gericht op versterken van mentale gezondheid, ontwikkeld door Prof. Em. Frank Snoek en zijn team.

De MyREMEDY studie duurt in totaal 6 maanden voor elke deelnemer. Tijdens deze 6 maanden vult de deelnemer op drie tijdstippen vragenlijsten in: Aan het begin, na 3 maanden en na 6 maanden. Een vragenlijst invullen duurt maximaal 30 minuten.

Na de eerste vragenlijst krijgt de ene groep deelnemers meteen toegang tot MyDiaMate. De andere groep wacht 3 maanden en krijgt dan toegang. MyDiaMate kan via computer, laptop, tablet of smartphone gedaan worden, op de manier die voor de deelnemer zelf het prettigst is.

Deelnemen aan de MyREMEDY studie kan als iemand:

  • 18 jaar of ouder is
  • Langer dan 6 maanden geleden de type 1 diabetes diagnose heeft gekregen
  • Toegang tot een computer, laptop, tablet of smartphone met toegang tot het internet heeft tijdens de hele studie
  • Mentale klachten ervaart in verband met diabetes (‘diabetes-distress’)

Deelnemen kan niet als iemand:

  • In de afgelopen 6 maanden met een psychiatrisch stoornis gediagnosticeerd werd waarvoor diegene op dit moment onder behandeling is
  • In de afgelopen 3 maanden met psychotropische medicatie is begonnen
  • Problemen heeft met lezen
  • Cognitieve, auditieve of visuele problemen ervaart die het dagelijkse leven en mogelijk ook het gebruik van MyDiaMate moeilijk maken
  • In het verleden al MyDiaMate gebruikt heeft

Aanmelden kan via het contactformulier op de website. Op de website staat ook meer informatie over het onderzoek, ook specifiek voor zorgverleners. Voor vragen kunnen mensen een mail sturen of ons onderzoekstelefoonnummer (+31 6 12052739) bellen.

Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid