Word lid en maak het verschil
Word lid
Nieuwe startdata cursus ‘Leven met diabetes type 2’ voor najaar 2024

18 september 2024

Nieuwe startdata cursus ‘Leven met diabetes type 2’ voor najaar 2024

Diabetesvereniging Nederland ontwikkelde de veelgevraagde cursus ‘Leven met diabetes type 2’ in 2022. Inmiddels wordt deze online cursus meerdere keren per jaar gegeven door ervaren coaches die zelf diabetes hebben. Mensen met diabetes type 2 leren tijdens de bijeenkomsten in 7 stappen om voluit te leven met diabetes. De volgende cursussen, die bestaan uit 5 online bijeenkomsten met een coach en een kleine groep andere deelnemers, starten op woensdagochtend 16 oktober 2024 en op dinsdagavond 22 oktober 2024.

Diabetes als zelfzorgziekte

Diabetes is een ziekte die enorm ingrijpt in het dagelijkse leven. Voeding, leefstijl, beweging, slaap, werk, ontspanning, ze hebben allemaal invloed op de bloedglucosewaarden. Voor mensen met diabetes is het niet altijd makkelijk om hier hun leven op aan te passen. Diabetes is een zelfzorgziekte. De online cursus helpt met inzichten, kennis, het stellen van doelen en het maken van een eigen plan.

Begeleiding door een coach

De cursussen worden begeleid door ervaren coaches die zelf diabetes hebben. In een kleine groep wordt tijdens vijf dagdelen gewerkt aan persoonlijke doelen. Naast de vijf bijeenkomsten werken deelnemers zelf in het digitale werkboek op het e-learning platform. Een terugkombijeenkomst na een paar maanden frist de kennis op en helpt bij het bereiken van de doelen.

‘Ik weet wat medicijnen doen en waarom ik ze heb’

“Door de cursus weet ik mij beter voorbereid op wat ik kan bespreken met de huisarts en met de praktijkondersteuner. Ik weet wat medicijnen doen en waarom ik ze heb. Door de cursus voel ik mij minder onzeker, omdat ik heb gemerkt dat anderen met dezelfde vragen zitten. Ik ben nog regelmatiger gaan bewegen. Door de cursus beseft mijn vrouw ook beter wat het is dat ik diabetes heb. Omdat ik meer feiten en vragen heb geleerd. Ook maak ik vaker overzichten van wat ik eet. Hoop dit in de toekomst vol te houden.” – Oege

Deelname aan de cursus

De cursussen hebben een maximaal aantal deelnemers. Aanmelden gaat via de aanmeldpagina Online cursus ‘Leven met diabetes type 2’. Leden van Diabetesvereniging Nederland betalen € 25,- voor de volledige cursus. Niet-leden € 75,-. Inbegrepen zijn de begeleiding door de coaches, de 5 online bijeenkomsten inclusief de terugkombijeenkomst, toegang tot het e-learning platform en het digitale werkboek. Neem contact op voor meer informatie.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid