Word lid en maak het verschil
Word lid
Mobieltjes verboden in het klaslokaal, wat betekent dit voor kinderen met diabetes?

3 september 2024

Mobieltjes verboden in het klaslokaal, wat betekent dit voor kinderen met diabetes?

Deze week verscheen in het nieuws dat mobieltjes vanaf dit schooljaar ook verboden zijn in het klaslokaal van basisscholen. Dat was al het geval in klaslokalen van middelbare scholen. Kinderen met diabetes zijn vaak afhankelijk van een mobiele telefoon. Geldt dit verbod ook voor hen?

Uitzondering om medische redenen

Als je vanwege een medische reden een mobieltje gebruikt, dan geldt dit verbod niet.
Dit is te lezen in de communicatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In een ander document wordt specifiek benoemd dat dit ook gaat om ‘diabetes apps’.

Mijn school wil het mobieltje alsnog verbieden, wat kan ik doen?

Stuur een melding naar ons Meldpunt, zo kunnen wij in beeld brengen hoe vaak dit niet goed gaat. Ga in ieder geval in gesprek met de school. Neem tijdens dit gesprek ook de bovengenoemde documenten van de overheid mee. Of stuur ze ter voorbereiding naar school toe.

Hulp van Diabetesvereniging Nederland nodig?

Kom je er vervolgens nog niet uit en ben je lid? Neem dan zeker contact met ons op. Een van onze belangenbehartigers denkt met je mee hoe je er met de school toch uit kunt komen.

Liever geen mobiel mee in de klas?

Diabetestechnologie is er in verschillende soorten en maten. Veel sensoren en pompen werken met behulp van een mobiele telefoon. Maar er zijn ook pompen en sensoren die zonder telefoon kunnen werken. Het is goed om dit in je keuze voor de juiste diabetestechnologie mee te nemen.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid