Word lid en maak het verschil
Word lid
Diabetesvereniging Nederland organiseert Diabetes TechLabs op 6 september en 5 oktober

27 augustus 2024

Diabetesvereniging Nederland organiseert Diabetes TechLabs op 6 september en 5 oktober

Na het succes van eerdere edities organiseert Diabetesvereniging Nederland in het najaar van 2024 opnieuw twee Diabetes TechLabs. De Diabetes TechLabs zijn gericht op mensen met diabetes die overwegen een (nieuwe) insulinepomp, glucosesensor of Hybrid Closed Loop-systeem te kiezen. De afgelopen jaren volgen de ontwikkelingen in diabetestechnologie elkaar snel op. Er is veel te kiezen, wat het tegelijkertijd ingewikkelder maakt. Hoe kiest een gebruiker de beste optie die past bij zijn of haar manier van leven? Diabetesvereniging Nederland helpt tijdens de Diabetes TechLabs bij deze keuze.

Wat is het Diabetes TechLab?

Bij het Diabetes TechLab zijn beschikbare producten te zien, voelen, ervaren en vergelijken. Aanwezige ervaringsdeskundigen vertellen over de eigen ervaringen en helpen met informatie en ondersteuning. Ook is er de mogelijkheid om met anderen van gedachten te wisselen en ervaringen te delen. Zo krijgen bezoekers nieuwe kennis over de voor- en nadelen van de beschikbare producten.

Keuzehulp HCL-systeem van Diabetesvereniging Nederland

Naast insulinepompen en sensoren wordt er ook uitleg gegeven over de combinaties die mogelijk zijn, zoals in een Hybrid Closed Loop (HCL). Een goede voorbereiding hierop is de Keuzehulp HCL-systeem van Diabetesvereniging Nederland. De Keuzehulp HCL laat de verschillende mogelijkheden in HCL-systemen (en onderdelen ervan) zien. En geeft informatie over factoren die kunnen meewegen in de beslissing, zoals de mogelijkheden van personalisatie van het algoritme, maar ook bijvoorbeeld de vorm en de kleur van de pomp.

Aanmeldingen voor Diabetes TechLab

Diabetes TechLab is een kleinschalige bijeenkomst met veel ruimte voor persoonlijke aandacht en informatie. Aanmelden is daarom belangrijk. Dit is nog mogelijk voor het Diabetes TechLab op vrijdag 6 september in Het Huis voor de Gezondheid in Amersfoort en op het Diabetes TechLab op 5 oktober in het Jeroen Bosch ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch.

Voor meer informatie, bezoek Diabetes TechLab of neem contact op met Diabetesvereniging Nederland.

Deel artikel
Meisje op slaapkamer
Word nú lid

Voluit leven met diabetes. Dat is waar Diabetesvereniging Nederland voor staat. Samen zetten we ons in voor goede zorg en een beter leven voor alle mensen met diabetes.

Word nú lid